Dalmatian - Almond Eye Clair de Lune

II. Krajská výstava psů Vyškov

19.03.2011 23:02

2. KRAJSKÁ VÁSTAVA PSŮ VYŠKOV
Kulturní dům Drnovice

Sobota 19. 3. 2011

ALMOND EYE Clair de Lune - třída mladých: VÝBORNÝ 1, VÍTĚZ TŘÍDY

POSUDEK:

roční, správný stav, správná samčí hlava, nůžkový úplný, tmavé hnědé oko, správná linie krku, pevný hřbet, korektní hrudník, mírně strmé úhlení vpředu, vzadu výborné zaúhlení, správné tlapky, typický pohyb, kvalitní srst, korektní tečkování, výrazná povaha, hezký zepředu

ROZHODČÍ: Lenka FRNČOVÁ (International Judge FCI)

Dnešní další narozeninový den (tentokrát jsem slavila já) byl spíše než výstavní výletový. Oddychová krajská výstava v kulturním domě Sokol v Drnovicích je bohužel organizovaná ve velmi malém prostoru... takže tlačenice, uličky žádné, místo k sezení už vůbec ne, vydýchaná místnost a kruhy pro trpaslíky :(. Alespoň že je to "jen krajská". Na Falcovi byla znát únava ze včerejšího Polska již ráno, a i když jsme čekali na posouzení v chodbě mimo ten největší šrumec, byl protivný jako malé dítě. Štěstí, že před námi bylo jen deset psů, takže jsme se na řadu dotali již po půl hodině čekání. Rozhodčí byla moc milá a já se snažila Falca spacifikovat do nějakého postoje, když už ten pohyb předvést nemohl. No, můžu jen dodat, že kdyby nebyl ve své třídě sám... ale byl, takže máme výbornou 1 a vítěz třídy :).

Závěrečné souteže začínaly až za čtyři hodiny, ale protože bylo moc pěkně, sluníčko svítilo a bylo sucho, tak jsme se rozhodli, že na ně počkáme. Udělali jsme si výlet do Vyškovského ZOOparku, cestou jsme potkali krásné shirské koně, kteří jsou největším koňským plemenem na světě (bohužel jsem je nestihla vyfotit). Falco se seznámil s lamou, s nosálem červeným, nebál se ani krkavce a kdyby měl tu možnost, vběhne k rohatým krávám nebo se vykoupe s kačenkama v rybníčku.

Po prohlídce jsme zašli na výborný oběd do restaurace hned vedle zooparku (skutečně vynikající bašta - doporučuju) a protože jsme měli ještě více než hodinu čas, zajeli jsme ještě do Zelené Hory na kopec u lesíka, kde se Falco proběhl a vydováděl.

Při závěrečných soutěžích nastoupilo do kruhu o vítěze mladých psů společně s Falcem asi 15 dalších jedinců. Tlačili jsme se tam mezi chlupáčema, neměli prostor se předvést a vůbec to nebavilo mě ani Falca, který už ani pamlsky nechtěl. Není divu, že nás rozhodčí zcela přehlédl a hned vyřadil.

Musím však zhodnotit, že výlet to byl skutečně vydařený a Falco je vyčrpaný doufám minimálně na týden :).

Fotogalerie ze zooparku i běhání na Zelené Hoře na rajčeti zde.

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode