Dalmatian - Almond Eye Clair de Lune

INTERCANIS Brno

25.06.2011 21:21

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA PSŮ / INTERCANIS BRNO
BVV

Sobota 25. 6. 2011

ALMOND EYE Clair de Lune - třída mladých: VÝBORNÝ 1, CAJC, BOJ

POSUDEK:

1,5 letý pes, odpovídá věku, ušlechtilá hlava ve vývoji, tmavé oko, správně nesené uši, hrudník odpovídá věku, méně výrazné předhrudí, silný krk, pevný hřbet, dobré úhlení končetin, dobře utvářené tlapky, prostorný pohyb

ROZHODČÍ: Petr ŘEHÁNEK (International Judge FCI)

Po přibližně dvou měsících jsem opět vyrazila Falca vystavovat. Dnes to bylo na mezinárodní Intercanis do Brna. Cestu již známe, výstaviště také, takže jsem se těšila na další výstavu "na úrovni" :). Dalmatinům patřil kruh se šťastnou osmičkou a i přesto, že před námi čekalo na posouzení přibližně 50 psů, čas rychle a příjemně utíkal. Počasí si s námi aprílově hrálo, občasnou přeháňku však vždy rychle vystřídalo teplé sluníčko. Doprovázela nás moje mamča, která se kochala kokříky a špringříky, kteří se vystavovali ve stejném pavilonu.

No a Falco, ten se zamilovával doslova na každém kroku :), blonďaté zlaťandy, brunetky labradorky, ale jednoznačně vedla kolegyně dalmatinka Freya, které něžně olizoval ouška a určitě jí tam šeptal nějaké nemravnosti :D No jo, roste z něj pubertální gentleman :).

V protějším pavilonu se konala mezinárodní výstava koček, kam nás mamča zatáhla se podívat. První a taky poslední číča, kterou jsem stihla vyfotit, se klidně povalovala ve svém "akváriu", Falco ji pozoroval, ona jeho a najedou Falco "štěk" a sněhová číča div nevyletila z kůže a praštila se do skla :D, tak jsme to raději vzdali, než by nás někdo vyvedl za narušování klidu a pohody :). Další přehlídkou byla výstava hospodářských zvířat; kozy, ovce, krávy, koně... tam jsme se bohužel nestihli podívat, ale alespoň jsme navšívili pštrosí výběh a na závěr kolem nás projeli dva krásní fríští koníci s princeznami v sedlech - mňam :).

Na výstavu bylo přilášeno celkem 16 dalmatinů, všichni sice nedorazili, ale i přesto tam bylo příjemně strakato. Falco byl ve třídě mlaďochů zase sám, ale jak víme z Ostravy, nic to neznamená a ještě není vyhráno. Takže jsme se před panem rozhodčím Řehánkem snažili jak jen to šlo. Posudek máme krásný, o jediné mouše víme, ale i přesto nás to neohrozilo a získali jsme titul CAJC i nejlepší junior dalmatin - takže paráda! :)

Protože bylo moc krásně, počkali jsme i na závěrečné soutěže. V mezičase jsme navštívili řadu stánků, nasbírali vzorky granulí a nakoupili hromadu pamlsků. Nejkrásnější však byl zážitek u stánku časopisu "Koně a hříbata", mamča si tam nakoupila starší čísla (jak jinak než s plakáty frísáků), pohlednice, a když klučina viděl našeho Falca, vytáhl přívěsek na krk s motivem dalmouše. Koukám na to a říkám uááu, hele, tady je na fotce Falcova sestra Anabelka :) a byla to ona, vyfocená Zuzkou Buráňovou jako malé štěndo! Taky jsme poznali bráchu Alibabu na jiném přívěsku. No nakonec škoda, že jsem pro Falouška jela tak brzy jak jen to šlo, třeba bych měla na přívěsku jeho :).

Závěrečné soutěže byly dost chaotické a přelidněné, a Falu i já jsme byli unavení, ale statečně jsme šli bojovat o "Juniorského vítěze dne". Soutěž byla rozdělené dle FCI plemen, první tři skupiny se vybírala tři místa a výherci získali i poháry. Ale od IV. skupiny už rozhodčí jen projel hafany a vybral jediného... no kdoví proč (asi málo pohárů :D). Tak jsme nastoupili spolu s těmi hnědými barváři a brakýři a jak jsem uviděla rozhodčího (takový typický myslivec) bylo mi to jasné. Falca jen okem přehlídl a vybral ani nevím jakého honiče. Tak máme další zkušenost s VI. skupinou plemen FCI, ale koneckonců, kam jinam dalmatina zařadit? K chrtům, teriérům či slídičům?... asi ne, pro svou jedinečnost by si zasloužil svou skupinu :).

Tak si říkám, jednou na té bedně stát budeme, a budeme to zkoušet a zkoušet, a pořád dokola budeme běhat po červeném koberci a dělat druhým konkurenci a křoví. A jednou nám to výjde, všechny porazíme a hrdě se vypravíme na stupínek vítězů :).

Fotogalerie zde.

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode