Dalmatian - Almond Eye Clair de Lune

LVT Heroltice u Tišnova 2011

16.07.2011 20:33

Letní výcvikový tábor

Heroltice u Tišnova

Stopa a poslušnost 9. - 16. červenec 2011

FOTOGALERIE

VIDEO

Letos, již po třetí, jsem se přihlásila na výcvikový tábor do Tišnova. V roce 2009 jsem se účastnila s kokršpanělem Georgem a loni již s mým punťou Falcem, který měl tenkrát čerstvé 4 měsíce. Letos jsem to spojila a na tábor vzala jak tříletého George, tak i 16ti měsíčního Falouše a abych na to nebyla sama, přibrala jsem i svou mamču :).

Hned v sobotu 9. 7., když jsme celí natěšení vyráželi z Ostravy do Tišnova, se nám cestou přihodila nemilá, ale za to do sytosti vtipná událost. Zastavovali jsme na krátkou pauzu a protáhnutí těl v Prostějově na parkovišti u Tesca (mimochodem o sloup bilboardu :D). Hafani se vyvenčili, napili a aktivně zase skočili zpátky do auta, že už teda jako pojedem... psy jsme zavřely na zadní sedačky a při otevřeném kufru, minerálce v jedné ruce a oplatce druhé jsme s mamčou diskutovaly o nesmrtelnosti brouka. Najednou koukám, a George sedí na sedadle řidiče a funí na okno, tak chci otevřít dveře a ejhle... je zamčeno. Všechny čtyři dveře jsou zamčené, psi ve vnitř společně s kabelkami, mobily a klíčem od auta, včetně toho náhradního... a my s mamčou venku s minerálkou a sušenkama... Georgovi se povedla úžasná věc! Když přelízal ze zadních sedadel na ta přední, tlapkou zamáčkl tlačítko u loketní opěrky na zamykaní dveří zevnitř :). No, ještě že jsme nechaly otevřený ten kufr a zvládly se přez něj protáhnout, jinak bychom byly asi na dost nehezkém místě :).

Přibližně kolem 15té hodiny jsme ve zdraví a bez dalších malérů dojeli na místo > RS Brněnka. Ubytování jsme dostali do chatky č. 14, která je parádně zastrčená a téměř nerušená ostatními :). Postupně přijížděli další účastníci a všechny ty psiska úžasně pobíhali a šéfovali si nové teritorium. Všichni byli na volno, seznamovali se, očuchávali a obešlo se to bez jediné rvačky! :).

Na druhý den začal výcvik. Cvičili jsme především poslušnost a základní povely. Zajímavé, že zrovna s přivoláním byly nejvetší problémy... ;). Taky jsme trénovali prvky dogdancingu, kde jsme naopak s Falcem excelovali a svými naučenými kousky ostatním vytřeli zrak! George se naučil konečně dělat zajíce a taky se zlepšil v poslušnosti. Falco si procvičil co umí a co ho baví (psí kusy) a co ho nebavilo, to vyměnil za lítání po táboře a parádní hře "schovej se paničce". Můj naivní plán, složit na závěr tábora s Falcem zkoušku ZOP, se rozplynul přibližně třetí den, kdy byla zajímavější i bzučící moucha nebo mravenec v trávě, než já a můj pamlskovník... Jak řekl vedoucí Pavel Bradáč, Falco je vzrušivý, hyperaktivní pes v pubertě a k tomu trochu rozmazlený, to se dá pak čekat, že nevíš, co od něj čekat... :)

A tak jsme občas cvičili, když bylo vedro tak jsme se jen váleli... a potom jsme jedli a zase se váleli. Zkrátka dovolená jak má být!

A ZA ROK JEDEM ZAS!

15. července jsme si udělali výlet na Šiklův Mlýn. Info zde.

 

LVT Heroltice u Tišnova 2011

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode